KAMMERKLUBBEN OG ARTOTEKET

I Kammeklubbens koncertsal finder du værker fra Artotekets samling. Værkerne vil jævnligt blive udskiftet, så både musikere og publikummer finder ny inspiration og glæde ved de udstillede værker. 

I denne måned er disse kunstnere på udstilling i Kammerklubben:

Linnea Slipsager

Linnea Slipsager har længe arbejdet med karikaturen som en måde at afspejle den kultur hun oplever omkring sig. I hendes nyeste værker er kulturen stadig omdrejningspunkt, men karikaturen er trådt i baggrunden, for at give plads til mere symbolske motiver og farveflader. 

Hellig aften

HELLIG AFTEN er en serie på 4 værker. De 4 værker har det tilfældes, at særligt farverne og former danner universet af en hellig aften. Men hvad er egentlig en hellig aften? En hellig aften er vel nok så meget forskelligt, alt taget i betragtning- hvad der er helligt for hvem og –hvad man hver især laver om aftenen. Men for nogle, for ikke at nævne de mange, bruges oftest dråber, når ja, og procenter til formålet at krydre den hellige sag. Men hvad kom egentlig først? dråberne eller helligeheden ? Og hvor mange genstande skal man lige have ned før aftenen i sandheden bliver en hellig aften? 

Det var tanken! Man kan selvfølgelig også bare nyde farvene. De er ikke tilfældige.

 

Anne-Sofie Overgaard

Anne-Sofie Overgaard er studerende på Det Jyske Kunstakademi i Århus. Hun har længe være optaget af forholdet mellem billedkunst og tekstilhåndværk, som der har været en lang tradition for gennem kunsthistorien. De sidste par år har hun især arbejdet meget koncentreret med vævning i en nutidig kontekst.

Fremtidsvævninger

Fremtidsvævninger med tanken om, at de skulle virke som små fantasifulde kighuller ind i fremtiden. De er ikke tænkt som én sammenhængende historie, men skal nærmere ses som små brikker, der kan sættes sammen på forskellige måder og derved give rum til beskuerens fantasier om fremtiden. 

Billed- og gobelinvævning har en meget lang historie og er igennem tiden blevet brugt til at beskrive historiens gang. Jeg er dybt fascineret af vævning, både af dens historie, selve væveprocessen og dens fysikalitet. Vævning er et medie, der slet ikke passer ind i vores moderne og omskiftelige verden, da det er så langsommeligt og tidskrævende, men lige præcis derfor synes jeg, at det er et meget relevant at arbejde med. Vævning er meget insisterende i sin materialitet og forlanger af både væver og beskuer, at vi skal lade os opsluge af dets labyrinter af tråde. Derfor har jeg fundet det interessant at bruge dette medie sammen med forestillinger om fremtiden.

Jeg har fundet inspiration i klassiske science fiction-film som Invasion of the Body Snatchers, Metropolis og Rumrejsen 2001. Billederne rummer også referencer til kunsthistorien, bl.a. til japansk kunst og til Caspar David Friedrich. Dog har jeg især ladet mig inspirere af Phillip K. Dicks på én gang dystopiske og fascinerende fremtidsfortællinger. Ud fra hans novellesamlig “En håndfuld mørke” har jeg lavet montagetekster som hænger sammen med Fremtidsvævningerne. Jeg håber, at du vil lade dig forføre af dem og blive suget ind i dine egne fantasier om fremtiden.